В Умані напередодні Рош га-Шана СБУ викрила інтернет-агітатора, який закликав убивати євреїв

Дата: 21 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

В Умані Черкаської області напередодні святкування єврейського нового року (Рош га-Шана) Служба безпеки України викрила інтернет-агітатора, який розпалював ворожнечу на національному підґрунті, зокрема закликав до знищення євреїв.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, мешканець Умані на персональній сторінці в одній з популярних соціальних мереж систематично розміщував деструктивні дописи із закликами до расової ворожнечі та ненависті.

Він публікував дискримінаційні статті щодо осіб єврейської національності, де принижував честь і гідність її представників та закликав до винищення громадян цієї нації.

За попередніми висновками експертів, опубліковані матеріали містять прямі заклики до проведення геноциду, повного або часткового знищення етнічної чи расової групи населення. Крім того, окремі публікації провокують виникнення міжнаціональної ворожнечі.

Під час обшуку за місцем проживання порушника виявили мобільні пристрої і комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Викриття та документування незаконних дій проводилося спільно з Нацполіцією під процесуальним керівництвом Уманської місцевої прокуратури.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 (“Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками”) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter