В України немає плану повертати тимчасово окуповані території військовим шляхом – секретар РНБО

Дата: 15 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

В України немає плану повертати тимчасово окуповані території військовим шляхом. Україна обрала виключно політико-дипломатичний шлях деокупації цих територій. 

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов повідомив під час зустрічі з керівниками дипломатичних представництв країн-членів Європейського Союзу, передає “Крим.Реалії“. 

Олексій Данілов

“Наше завдання – вирішити конфлікт виключно політико-дипломатичним шляхом. Усе інше – це суто інформаційна війна РФ, яку вони ведуть не лише на нашій території, але й в усій Європі”, – сказав він.

Раніше наукова директорка Школи політичної аналітики Анна Осипчук зазначила, що українці не хочуть війни задля деокупації територій, але визнають її необхідність. Так вона прокоментувала результати соціологічного дослідження, проведеного в межах всеукраїнського омнібусу Info Sapiens на замовлення Школи політичної аналітики НаУКМА та за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні.

Відповідно до них, 42% українців підтримують військову операцію задля відновлення територіальної цілісності на Сході України. 25% виступили проти такого шляху деокупації. 37% вважають, що військова операція необхідна також і в Автономній Республіці Крим. 28% з цим не погоджуються. 

Як відомо, Росія останнім часом істотно збільшує бойові дії своїх гібридних сил на окупованій частині Донбасу, що грубо порушують умови режиму припинення вогню, але водночас намагається звинуватити в цих порушеннях українські війська. Крім того, значне нарощування російських військ у Криму і біля кордонів України викликає в Києва та його західних союзників занепокоєння з приводу можливості нового відкритого вторгнення російських військ в Україну.

За даними Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, протягом 2020 року в результаті бойових дій на сході України загинуло 49 військовослужбовців Збройних сил України та 18 мирних мешканців. 89 цивільних отримали різного ступеня поранення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter