В українських університетах створять smart-укриття, що працюватимуть як під час небезпеки, так і в мирні часи

Дата: 23 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Компанія “Clust” почала реалізацію проєкту створення інноваційних укриттів “Smart Shelter” у 10–20 українських університетах. Перше сховище-коворкінг уже облаштовують на базі бібліотеки Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Фото: CLUST

IT-компанія Clust вирішила реорганізувати наявні укриття, перетворивши їх на безпечні інноваційні освітні хаби. Як зазначили в плані стартапу, ці хаби працюватимуть постійно та поєднають простір для роботи, зони відпочинку та лекторій. 

Наразі роботу над першим укриттям почали на базі бібліотеки Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського. Хаб міститиметься на нульовому поверсі. Над проєктом працюють співробітники венчурної компанії “Clust”, держслужбовці, студенти та співробітники КПІ.

Фото: CLUST

Команда проєкту закликала представників державних органів влади, бізнесу та благодійних організацій долучитися до реалізації ідеї, щоб масштабувати стартап по всій території України.

Нагадаємо, що серед пріоритетних завдань уряду на 2023 рік у сфері освіти є безпека навчального процесу та його учасників, а також реформа Нової української школи 5–9 класів. Дистанційний формат освіти також удосконалюватиметься, адже наразі навчальні заклади до нього вимушено вдаються, щоб зберегти життя та здоровʼя дітей.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter