В Україні з’явився сайт Стамбульської конвенції проти насильства

Дата: 15 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

В Україні з’явився сайт, присвячений Конвенції Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами, відомої як Стамбульська конвенція проти насильства.

На сайті www.stopviolence.in.ua можна прочитати, що таке Стамбульська конвенція, кого вона захищає, хто брав участь у розробленні і які країни наразі ратифікували її. Також можна знайти відповіді на питання, що саме має змінитися після ратифікації документа і як це може покращити життя українців.

До створення сайту долучилися понад 50 організацій, які входять до коаліції громадських організацій “За Стамбульську конвенцію”.

Нагадаємо, що Стамбульська конвенція проти насильства покликана захищати жінок, дітей та чоловіків.

Вона допомагає запобігати насильству, захищає потерпілих та встановлює відповідальність за вчинення насильства, зокрема домашнього.

За даними національної гарячої лінії з питань запобігання домашньому насильству, торгівлі людьми та гендерній дискримінації, за дев’ять місяців 2021 року було 27 тисяч звернень від потерпілих. З них – 95% щодо домашнього насильства. 84% таких звернень від жінок.

600 людей щороку помирають від домашнього насильства.

Україна ще 10 років тому підписала Стамбульську конвенцію проти насильства, брала участь у її підписанні. Проте Верховна Рада досі не ратифікувала документ, який може врятувати життя тисячам українців щороку.

У 2020 році електронна петиція на офіційному сайті президента України із закликом ратифікувати в Україні Стамбульську конвенцію набрала потрібні 25 тисяч голосів.

5 червня 2020 року Володимир Зеленський пообіцяв винести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо її ратифікації.

Також дізнатися більше про Стамбульську конвенцію та приєднатися до кампанії з її підтримки можна через офіційний телеграм-канал “За Стамбульську конвенцію”.

Читайте також: Захист від домашнього насильства: що потрібно знати про Стамбульську конвенцію

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter