В Україні з’явилася перша команда черниць-пожежниць

Дата: 24 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

В Україні запрацювала перша добровільна пожежна команда, в якій нестимуть службу черниці. Мова йде про черниць Свято-Троїцького Мотронинського жіночого монастиря у селі Мельники Медведівської сільської територіальної громади, що на Черкащині.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Фото: ДСНС

Команда складається з п’яти доброволиць. Це ігуменя Іларія, дві послушниці монастиря Лариса та Крістіна та дві водійки пожежного автомобіля.

Усі вони пройшли навчання, відпрацьовували вправи з бойового розгортання, подачі води та надання першої допомоги постраждалим.

Добровільна пожежна команда не лише дбатиме про безпеку самого монастиря, але також виїжджатиме на виклики у навколишніх семи селах та двох селищах. Адже відстань до найближчої пожежної частини — близько 20 кілометрів.

Нагадаємо, 2019 року Львівське облуправління ДСНС спочатку відмовилося розглядати кандидатуру місцевої мешканки Юлії Яригіної на посаду, пов’язану з гасінням пожеж, через її стать, але наступного дня чиновники вибачились і допустили жінку до конкурсу.

Після подання заявки на вакансію через електронну форму Юлія отримала відповідь про те, що вона не може претендувати на посаду пожежника-рятувальника, “згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я від 29.12.1993 №256 “Про затвердження переліку важких робіт та робіт із шкідливими і небезпечними умовами праці, на яких забороняється застосування праці жінок”. 

Проте наказ МОЗ, на який посилались в управлінні, був скасований ще 2017 року. Юлія Яригіна вказала управлінню, що вони посилаються на нечинний наказ, і оприлюднила відмову у фейсбуку. Тож після розголосу її заяву прийняли.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter