В Україні зняли першу стрічку, головним героєм якої став чоловік з ДЦП

Дата: 21 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

В Україні зняли перший повнометражний художній фільм “До щастя”, головним героєм якого став чоловік з ДЦП. Автори стрічки почали збір коштів, щоб випустити стрічку в прокат. 

Гроші творці збирають на краудфандинговій платформі Biggggidea.

Головний герой фільму Георгій Гришин – переселенець з Донбасу, який у 2014 році втратив домівку, однак не опустив рук та почав нове життя. 

“Так само як і Україна у своїй подорожі до світлого майбутнього, Григорій зустрічає безліч перешкод, але фінал цієї історії неодмінно щасливий”, – розповідають творці фільму. 

Автори стрічки наголошують, що вона спонукає глядача до роздумів стосовно долі людей з інвалідністю, але жодного разу фільм не опускається до маніпуляцій із відчуттям жалю та моралізаторства. Водночас вони наголошують, що це перший випадок у світі, коли головну роль у фільмі виконує людина з ДЦП:

“Стрічка демонструє, що попри складності й жахливі умови людина з інвалідністю здатна добитися успіху і вести повноцінне яскраве життя. Григорій Гришкан, на персональній історії якого засновано сценарій стрічки, – яскравий приклад соціальної і творчої активності людини зі страшним діагнозом ДЦП”.

150 тис. гривень, які планують зібрати на платформі творці фільму, мають піти на рекламу, а також захист від піратського копіювання. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter