В Україні змінилися правила перетину кордону з Росією

Дата: 02 Березня 2020
A+ A- Підписатися

З 1 березня 2020 року українці не зможуть перетинати державний кордон з Російською Федерацією на підставі паспорта громадянина України або свідоцтва про народження.

Про це повідомили в МінТОТ. 

З 1 березня 2020 року українці не зможуть перетинати державний кордон з України в Російську Федерацію на підставі…

Опубліковано Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та ВПО України Пʼятниця, 28 лютого 2020 р.

Нові правила запровадили відповідно до постанови Кабміну від 18 грудня минулого року. Ще тоді очільник уряду Олексій Гончарук розповідав, що нові правила діятимуть тільки для українців, що виїжджають з України на територію РФ. Під час в’їзду громадян України з російської на українську територію прикордонники здійснюватимуть безперешкодний пропуск і за внутрішніми паспортами та свідоцтвами про народження. Прем’єр-міністр наголошував, що таке рішення дозволить зменшити час проходження прикордонного контролю, оскільки для перевірки даних особи інформація із закордонних паспортів зчитується спеціальними приладами.​

У повідомленні міністерства нагадали, що перетин кордону з РФ через непідконтрольні Україні пункти пропуску на тимчасово окупованій території є порушенням законодавства. Проте, незважаючи на це, на сьогодні, за інформацією міністерства, поширена практика, коли деякі мешканці ТОТ потрапляють до Росії через непідконтрольні пункти пропуску на тимчасово окупованій території, після чого в’їжджають на територію України через пункти пропуску на державному кордоні України з РФ, зокрема пункт пропуску “Мілове”.

“Громадяни України, які таким чином в’їхали на підконтрольну уряду України територію і перебуватимуть на ній станом на 01.03.2020, не зможуть потрапити у зворотному напрямку до місць свого постійного проживання через пункти пропуску через державний кордон України без паспорта громадянина України для виїзду за кордон (закордонного паспорта) або через існуючі контрольні пункти в’їзду-виїзду на лінії розмежування з ТОТ без відповідного дозволу для перетину лінії розмежування а межах Донецької та Луганської областей”, – нагадали у відомстві. 

Жителям ТОТ чиновники порадили завчасно подбати про оформлення закордонного паспорта та/або відповідної перепустки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter