В Україні запустили проєкт “Ukraine Now and Forever”

Дата: 15 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти та партнерами запускають проєкт “Ukraine Now and Forever”.

Про це повідомляється на сайті міністерства.

Джерело: arts.gov.ua

Основна мета проєкту — спрямувати увагу світу до української культури та мистецтва, а також зосередити зусилля на подальшій консолідації міжнародної спільноти в спротиві російській агресії.

Проєкт передбачатиме реалізацію двох стратегічних завдань:

  • заклик до світу щодо продовження накладення культурних санкцій на Росію;
  • поглиблення знання закордонної аудиторії про українські культурні проєкти та мистецькі заходи.

“У його межах заплановано проведення концертів, театральних та виставкових проєктів, презентацій проєктів українських митців та авторів, публічних дискусій з українськими інтелектуалами”, – йдеться в повідомленні.

У співпраці з громадськими ініціативами, культурними активістами в різних країнах, українськими митцями й мисткинями, творчими колективами, гуртами та культурними активістами і активістками відбудуться виставки, концерти, літературні читання, мистецькі фестивалі тощо.

Автором айдентики проєкту став український художник Данієль Скрипник. Вона є у вільному доступі за посиланням для використання в ініціативах, що готові демонструвати світові самобутність України та укараїнців та закликати #StandWithUkraine.

Події проєкту також скерують на залучення коштів до Фонду відновлення культури — на охорону, евакуацію, оцифрування, захист і збереження культурних цінностей, підтримку діяльності закладів культури та мистецтва, креативних індустрій, телебачення та радіомовлення, що постраждали, були пошкоджені чи зруйновані внаслідок бойових дій під час збройної агресії проти України.

Реквізити рахунку – тут.

Стежити за подіями проєкту можна у фейсбуку та інстаграмі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter