В Україні запустили онлайн-чат психологічної підтримки для чоловіків

Дата: 19 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

В Україні в Міжнародний день чоловіків 19 листопада запустили цілодобовий онлайн-чат психологічної підтримки для чоловіків.

Ініціатором цього виступив Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) разом із ГО “Інноваційні соціальні рішення” за підтримки британського уряду, йдеться на фейсбук-сторінці UNFPA.

Джерело: pixabay.com

Онлайн-чат анонімний та працює цілодобово, знайти його можна тут:

Психологічна підтримка у форматі онлайн-спілкування покликана допомогти чоловікам стабілізувати емоційний стан, знайти внутрішні ресурси для виходу зі складних ситуацій та усвідомити проблемні аспекти поведінки, йдеться в повідомленні.

У чат можна звернутися один раз на добу з тривалістю консультації до 90 хвилин. Операторами та операторками є кваліфіковані психологи й психологині з багаторічним досвідом.

Писати можна з будь-яких питань, що викликають стрес: проблеми на роботі чи стосунках, переживання через війну, складнощі у регуляції гніву тощо.

В UNFPA нагадали, що в жовтні 2022 року запустили роботу безплатної анонімної та цілодобової лінії психологічної підтримки для чоловіків за номером 2345. За більш ніж рік роботи тут прийняли понад 9200 дзвінків.

Аби чоловіки мали більше можливостей для звернення по підтримку, команда проєкту вирішила створити онлайн-чат у доповнення до гарячої лінії.

Робота гарячої лінії та чату забезпечується UNFPA у співпраці з ГО “Інноваційні соціальні рішення” за фінансової підтримки уряду Великої Британії British Embassy Kyiv.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Національна асоціація психологічної допомоги створила лінію підтримки для людей, які постраждали від російського вторгнення в Україну.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter