В Україні запустили національну програму з психічного здоров’я для ЛГБТ-спільноти

Дата: 30 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Громадська організація “Альянс.Глобал” запустила нову національну програму з психічного здоров’я для ЛГБТ-людей в Україні. Відтепер представники та представниці ЛГБТ-спільноти зможуть отримати безплатну психосоціальну допомогу.

Про це повідомив керівник департаменту зовнішніх зв’язків та адвокації “Альянс.Глобал” Андрій Чернишев. 

Фото: Depositphotos

Так, для отримання послуги – безплатної консультації психолога, психотерапевта чи дружнього психіатра, слід зареєструватися на вебпорталі та обрати зручний час. 

“Альянс.Глобал” також зможе покрити витрати на необхідні ліки та діагностику для покращення психічного здоровʼя ЛГБТ-українців, що звернуться до фахівців. 

Скриншот з сайту

“Психосоціальні послуги надаватимуться як особисто (у Києві, Львові, Харкові та Дніпрі), так і онлайн по всій Україні, за попереднім записом. Окрім цього, ми плануємо проводити групові психотерапевтичні сесії для ЛГБТІК+ людей у наших ком’юніті-центрах у Києві, Дніпрі, Харкові та Львові”, – додав Чернишев.

Програма реалізується завдяки співпраці “Альянс.Глобал” з Українським гуманітарним фондом з подолання наслідків надзвичайних ситуацій Центру філантропії катастроф.

Нагадаємо, що моніторингова мережа правозахисного ЛГБТ-Центру “Наш світ” у 2022 році зафіксувала 105 випадків дій на ґрунті гомофобії, трансфобії, дискримінації та інших порушень прав людини на території України. Так, 31 випадок – з боку представників окупаційної влади, інші – на підконтрольній Україні території. Крім того, відомо також про два подібні випадки, які трапилися з українськими біженцями за кордоном. Майже половина задокументованих інцидентів припадає на Херсонську та Київську області.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter