В Україні запустили кар’єрний хаб для жінок, щоб допомогти їм стати економічно незалежними

Дата: 20 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

В Україні запустили кар’єрний хаб “Розірви коло”, що має на меті розвивати професійний потенціал та фінансову спроможність жінок, які зазнають насильства або перебувають у складних життєвих обставинах. 

Про це йдеться в пресрелізі Фонду ООН у галузі народонаселення

Часто саме фінансова залежність від кривдника стає причиною того, що жінки залишаються в небезпечних стосунках, де присутнє домашнє насильство, зазначають у пресрелізі. 

Для розв’язання цієї проблеми Фонд ООН у галузі народонаселення за підтримки уряду Великої Британії запускає онлайн-ресурс – кар’єрний хаб “Розірви коло”. 

“Кар’єрний хаб формує комфортне середовище, у якому жінки отримують професійну підтримку для кар’єрного зростання. Кар’єрні радниці допомагають клієнткам відновити віру в себе і втілити мрію про економічну незалежність у життя, вільне від насильства”, – сказала Олеся Компанієць, керівниця програми UNFPA з протидії та запобігання гендерно зумовленому насильству.

Через платформу користувачки можуть отримати індивідуальну підтримку в пошуку роботи від кар’єрної радниці. Зокрема, тут допоможуть скласти резюме та кар’єрний план, визначити професійні пріоритети

Крім того, на ресурсі надаватимуть психологічну підтримку щодо працевлаштування та адаптації на новому робочому місці, а також пропонують узяти участь у безкоштовних курсах, тренінгах, вебінарах для розвитку професійних та комунікаційних навичок. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter