В Україні запустили безкоштовний онлайн-курс із безпеки та сексуальної освіти для дітей

Дата: 06 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

В Україні з’явилася перша безкоштовна онлайн-програма для дітей з навичок безпеки та сексуальної освіти.

Про це повідомили засновниці та розробниці програми у фейсбуку. 

У дев’яти випусках курсу Христина Шабат та Соломія Бойкович розповідають про базові правила безпеки, поведінки на вулиці та з незнайомцями, а також працюють над навичками встановлення особистих меж дитини.

“Чотири роки ми працювали над створенням безпекових тем для кожного садочкового віку. А потім зрозуміли, що тема настільки потрібна та актуальна, що нашими напрацюваннями потрібно поділитися з усіма українськими дітьми”, – розповідають авторки.

У межах курсу, як наголошують освітянки, діти від чотирьох до дев’яти років також зможуть дізнатися відповідь на питання “Звідки я взявся?” та краще пізнати своє тіло. 

Нагадаємо, що сексуальна просвіта виявилася найзатребуванішим курсом у школі, який стосується здоров’я. Відомо, що кожен третій підліток в Україні мав перший секс після 15 років, а, згідно з дослідженням ЮНІСЕФ, найчастіше українські підлітки дізнаються про секс в інтернеті (58,4%). Водночас кожен третій підліток, який мав секс, не використовував презерватива під час першого статевого акту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter