В Україні запрацював застосунок SafeUp для допомоги жінкам у небезпечних ситуаціях

Дата: 22 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

В Україні запрацював ізраїльський мобільний застосунок SafeUp: завдяки йому жінки, які опинилися в небезпечній ситуації, можуть звернутися по допомогу до жінок, що перебувають поруч.

Про це розповіли на сайті “Повага. Кампанія проти сексизму у ЗМІ”.

Джерело: скриншот із сайту play.google.com

Завантажити застосунок можна безплатно в App Store і Google Play. Він доступний для жінок і дівчат будь-якого віку, проте стати “захисницею” – жінкою, яка надаватиме іншій допомогу, можна лише з 18 років.

Захисниці можуть говорити з жінкою дорогою додому, якщо їй страшно, надати термінову допомогу, викликати поліцію; їм можна повідомити своє місце перебування тощо.

SafeUp відстежує геолокацію та показує на мапі зареєстрованих жінок поряд. За потреби користувачка може натиснути кнопку “зателефонувати”. Дзвінок отримають захисниці, які перебувають найближче. 

Для авторизації в застосунку треба ввести свої дані та підтвердити особу, відповівши на кілька запитань у відеоформаті.

Для тих, хто хоче стати захисницею, розроблено спеціальний відеотренінг із тестом на кілька запитань.

Загалом у SafeUp є три опції допомоги: розмова дорогою, термінова допомога та повідомлення про місце перебування. Перша генерує відеочат із захисницею, за допомогою другої повідомляється про небезпеку трьом захисницям у радіусі 500 метрів, вони можуть викликати поліцію за адресою перебування жінки, що просить про допомогу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter