В Україні запрацювала безкоштовна онлайн-платформа допомоги з цифрової безпеки Nadiyno

Дата: 09 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

В Україні запрацював безоплатний інструмент підтримки українців із цифрової безпеки – онлайн-платформа екстреної допомоги Nadiyno.

Про це стало відомо під час презентації платформи ГО “Інтерньюз-Україна”.

Джерело: nadiyno.org

Як пояснила менеджерка проєкту Катерина Цибенко, рішення про створення такої платформи ухвалили на підставі аналізу цифрового середовища й оцінювання цифрових потреб українців. Згідно з даними опитування, проведеного в жовтні 2022 року, 64% респондентів потрапляли в кризові ситуації, пов’язані з онлайн-безпекою, рівень цифрових навичок 53% оцінювався нижче за середній, а популярні месенджери Viber, Telegram і Facebook Messenger виявилися найменш захищеними й не підходять для передання чутливої інформації.

У базі знань ресурсу Nadiyno, який зараз працює в тестовому режимі, експерти зібрали поради із захисту персональних даних і пристроїв, готові рішення в складних ситуаціях та перевірені актуальні рекомендації.

Водночас користувачі можуть отримати підтримку онлайн від операторів гарячої лінії в чаті або через форму-звернення.

Жителі тимчасово окупованих територій України також можуть звернутися по допомогу до фахівців Nadiyno. Крім того, на сайті є рекомендації, що стануть їм у пригоді, наприклад, як підготуватися до перевірки смартфона або як уникнути прослуховування в окупації.

Проєкт реалізується в межах програми “Цифрова екстрена підтримка громадянського суспільства в Україні” за підтримки Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади (GAC) через eQualitie Inc. Інформаційними партнерами платформи є Міністерство цифрової трансформації України та національний проєкт “Дія.Цифрова освіта”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter