В Україні заочно судитимуть голову парламенту Чечні, який формував загони “кадирівців” для війни

Дата: 19 Січня 2024
A+ A- Підписатися

До суду заочно скерували обвинувальний акт щодо голови парламенту Чеченської Республіки РФ Магомеда Даудова, який причетний до окупації частини території України. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: BBC

Підозру Даудов отримав ще у квітні минулого року. 

Він входить до найближчого оточення Рамзана Кадирова і виконує його вказівки. Так, за безпосередньої участі Даудова створили “78 моторизований полк спеціального призначення “Північ-Ахмат”, а також батальйони “Південь-Ахмат”, “Захід-Ахмат” та “Схід-Ахмат”.

Росіяни спочатку проходять підготовку у місті Гудермес в Чечені, а потім відправляються до захоплених районів Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України. 

Сам Даудов неодноразово приїздив до тимчасово окупованих Лисичанська, Попасної та Маріуполя.  

Загалом йому закидають три статті Кримінального кодексу України. 

Нагадаємо, що  главі Чеченської Республіки Рамзану Кадирову повідомили про підозру в скоєнні низки злочинів на території України.

Підозрюють також заступника начальника управління федеральної служби військ нацгвардії РФ у Чеченській Республіці Даниїла Мартинова та командира тактичної групи 249 окремого моторизованого батальйону “Південь” 46 окремої бригади оперативного призначення Північно-Кавказького округу військ національної гвардії Російської Федерації Хусейна Межидова.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter