В Україні створили VR-тренажер, який має допомогти військовим боротися з фантомними болями

Дата: 11 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Українська компанія Advin розробила медичний VR-тренажер для реабілітації, що має допомогти військовим і цивільним, які втратили кінцівки, давати раду з фантомними болями.

Про це пише “The Village Україна”.

Фото: The Village Україна

За допомогою спеціальних давачів на тілі пацієнт має змогу керувати 3D-аватаром. Тренажер пропонує кілька віртуальних середовищ для реабілітації – тренувальна кімната, спортивна зала і кухня. Крім цього, до кінця 2024 року розробники планують додати функцію сплаву Дніпром за допомогою віртуальної реальності.

Результати клінічних випробувань свідчать про те, що VR-терапія підвищує рухові функції пацієнтів на 20% та полегшує фантомний біль на 41%.

Наразі Advin працює над впровадженням VR-тренажера в медичні центри. Готовність внести технологію до реабілітаційних програм уже висловили центр “Незламні” у Львові, “Модричі” у Львівській області та міська лікарня №4 в Дніпрі.

Компанія запевняє, що отримала сертифікат відповідності наприкінці 2023 року. VR-тренажер уже працює в реабілітаційному центрі “Шлях до здоровʼя” в Дніпрі. У планах розробників – зробити проєкт частиною державних протоколів з реабілітації.

Нагадаємо, що на ютубі зʼявилося тревел-шоу, у якому ветеран російсько-української війни Олександр Терен разом з українськими відомими людьми на кріслах колісних відвідує різні міста України та випробовує їх на доступність. Наразі вже вийшло два випуски – зі стендапером Василем Байдаком та ведучою Машею Єфросиніною.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter