В Україні створять перший Центр асистивних технологій: над чим він працюватиме?

Дата: 09 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

В Україні створять перший Центр асистивних технологій “ІнваФішки”, в якому люди з інвалідністю зможуть розв’язати різні технічні питання, зокрема добору, оренди та ремонту крісел.

Про це повідомили засновники центру. 

Центр асистивних технологій “ІнваФішки” створили троє активістів – Віталій Пчолкін, Олександр Кащеєв і Денис Майстренко. За їхніми словами, сьогодні в Україні існує проблема з належним забезпеченням людей з інвалідністю якісними технічними засобами реабілітації. Водночас більш ніж пів мільйона людей з інвалідністю в Україні потребують забезпечення цими засобами.

“Ніхто не застрахований від нещасного випадку, який може змінити звичний багатьом ритм життя. Тисячі людей щодня потрапляють в аварії, отримують травми під час падінь та пірнання у водойми, під час занять спортом та багато іншого. Вони можуть бути очевидними та неочевидними, але результат один – зустріч з реаліями української системи реабілітації”, – наголошують творці проєкту. 

Активісти кажуть, що хочуть змінити старий підхід на новий – комплексний, який сприятиме формуванню навичок самостійного життя людини з інвалідністю від моменту отримання порушення.

У центрі люди з інвалідністю зможуть отримати індивідуальні послуги з добору, налаштування, оренди засобів реабілітації, а також зможуть з допомогою експертів усунути бар’єри на шляху до самостійного життя. Окрім цього, за словами творців, центр дасть можливість для самореалізації людям з інвалідністю, адже в плані розвитку передбачається створення нових робочих місць.

Водночас активісти зазначили, що їм необхідна допомога небайдужих, щоб зібрати

  • 87 тис. грн на оренду приміщення;
  • 24 тис. грн для виготовлення партії спеціальних прихваток;
  • 14 тис. грн на виготовлення партії спеціальних ножів для людей з порушенням функцій рук;
  • 13 889 грн комісії на платформі “Спільнокошт”, де вони збирають гроші. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter