Фінансування інформстратегії з повернення Криму мають закласти у держбюджет – Мінреінтеграції

Дата: 21 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

В Україні діє комісія, яка працює над заходами Стратегії інформаційної реінтеграції Автономної Республіки Крим та м. Севастополя. 

Про це під час презентації дослідження “Крим: поза зоною досяжності?” в Укрінформі повідомила експертка Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (Мінреінтеграції) Світлана Кашенець, передає кореспондент видання ZMINA

Світлана Кашенець

“Ми відновили роботу комісії з державної інформаційної безпеки, яку очолює віцепрем’єр-міністр України. Там порушуються непублічні, але важливі теми. Також оновився склад комісії, куди ввійшли представники різних міністерств та структур. Ми покладаємо на цю комісію великі сподівання, тому що жоден захід (плану дій Стратегії інформаційної реінтеграції Автономної Республіки Крим та м. Севастополя. – Ред.) не може відбутися якісно, якщо він не виконується комплексно. Ми не можемо розділяти, щоб той чи інший захід робився тільки Мінреінтеграції чи Міністерством культури. Якщо ми хочемо бачити якісь результати, то ми маємо об’єднувати зусилля”, – сказала вона.

У Мінреінтеграції очікують затвердження державного бюджету на наступний рік, щоб остаточно визначитись із заходами з інформаційної стратегії, які виконуватимуться.

Представниця Офісу представництва президента України в Автономній Республіці Крим Олена Халімон наголосила на важливості виконання інформаційної стратегії повернення Криму. 

“Ми знаємо історії, коли через російську агресію українські родини розпадались, коли старше покоління переставало спілкуватися з молодшим. Я особисто знаю історію, коли два рідні брати вже шість років не спілкуються. Про ці історії треба говорити, щоб показувати це тим, хто думає, що Росія несе нам благо”, – сказала вона.  

Представниця Міністерства культури та інформаційної політики України Інна Карпусенко повідомила, що, найімовірніше, влада затверджуватиме плани заходів з інформаційної стратегії щороку. Це пов’язане, за її словами, з тим, що державні органи не можуть знати свої об’єми фінансування на кілька років у майбутньому. 

Наразі відбувається четверта спроба української влади створити план заходів щодо реалізації цієї стратегії. Нині комісія працює над планом заходів, який має бути чинним з 2021 року. 

Нагадаємо, раніше редакторка інформаційної агенції Голос Криму Людмила Щекун розкритикувала стратегію інформаційного повернення Криму, назвавши її “мертвонародженим дитям”, без плану дій до документа. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter