В Україні скасували ЗНО-2022: вступна кампанія до вишів відбудеться за спецпроцедурою

Дата: 25 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Верховна Рада скасувала зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) у 2022 році, вступна кампанія цього року відбудеться за спеціальною процедурою.

Відповідний закон №7132 нардепи ухвалили 24 березня, повідомляється на сайті парламенту.

Джерело: unicampus.it

Згідно з новим законом:

  • випускники 2021–2022 навчального року звільняються від проходження підсумкової атестації;
  • вступ до вишів цього року пройде за спрощеним механізмом без використання результатів ЗНО, єдиного вступного іспиту та єдиного професійного вступного випробування.

Як повідомила голова підкомітету з питань вищої освіти нардеп Юлія Грішина, рішення про скасування ЗНО вимушене, оскільки інфраструктура, особливо навчальні заклади, знаходяться під загрозою російських обстрілів.

За її словами, над механізмом спецпроцедури вступу до вишів цього року зараз працюють представники Комітету з питань освіти і науки разом з Міністерством освіти і науки.

Вступну кампанію спростять тільки на 2022 рік, уточнюється в законі.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що президент Володимир Зеленський підписав Закон “Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану”.

Цим документом Верховна Рада на період воєнного стану дерегулювала та лібералізувала окремі умови трудових відносин для оперативного залучення працівників і усунення кадрового дефіциту та нестачі робочої сили.

Фотографія обкладинки: Depositphotos

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter