В Україні ще чотири області переходять у “червону” зону карантину

Дата: 17 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

З 18 жовтня 2021 року Запорізька, Донецька, Дніпропетровська та Одеська області переходять в “червону” зону епідеміологічної небезпеки. 

Про це повідомляє міністерство охорони здоров’я України.

Фото з відкритих джерел

На території цих регіонів буде встановлено найжорсткіші карантинні обмеження. Таке рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під час засідання в п’ятницю, 15 жовтня. Таким чином, у “червоній зоні” буде вже п’ять областей. Починаючи з п’ятниці в “червоній” зоні епідемічної небезпеки уже перебуває Херсонська область.

Наразі ми маємо два ефективні шляхи протидії поширенню коронавірусної хвороби – вакцинація та карантинні обмеження. Але у нас чомусь продовжують нехтувати можливістю зробити щеплення, тому єдиний вихід для запобігання колапсу медичної системи – запровадження карантинних обмежень“, – зазначив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Очільник МОЗ висловив переконання, що збільшення кількості вакцинованих осіб дозволить тому чи іншому регіону пройти чергову хвилю епідемії COVID-19 без впровадження додаткових карантинних обмежень.

У регіонах, які потрапляють до “червоної” зони, діє низка карантинних обмежень. Зокрема, заборонена:

  •  робота закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос;
  •  робота торговельно-розважальних центрів та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо;
  •  робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл; 
  •  робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;
  •  проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів;
  •  робота закладів культури, окрім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки.

Як зазначають в МОЗ, ці обмеження знімаються у разі, якщо всі без винятку співробітники, відвідувачі закладів або учасники заходів матимуть повну вакцинацію від коронавірусу, підтверджену зеленим COVID-сертифікатом.

Робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів в регіонах “червоної” зони продовжуватиметься, але з обов’язковим дотриманням протиепідемічних правил.

Крім того, за потреби місцева влада може додатково посилювати протиепідемічні правила в кожному регіоні, підкреслюють в МОЗ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter