В Україні створили чат-бот із юридичними порадами для переселенців у Viber та Telegram

Дата: 08 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

В Україні розробили чат-бот “Юридичний порадник для ВПО” з юридичними порадами для переселенців у вайбері та телеграмі.

Презентація чат-бота відбулася 8 жовтня в Укрінформі.

У чат-боті можна знайти інформацію щодо пенсійного забезпечення, соціальних виплат, житлових програм, перетину КПВВ, надання грошової допомоги ВПО, які одночасно є й учасниками АТО / ООС, стосовно карантину та виборчих прав, а також даються поради, як відновити особисті документи.

Як розповіла проєктний менеджер і юрист благодійного фонду “Право на захист” Дар’я Лисенко, чат-бот працює без кордонів: неважливо, перебуває людина в Києві, за кордоном чи на лінії розмежування.

“Працює бот 24 години на добу, тобто не треба чекати, поки розпочнеться робочий день у юриста, стояти в черзі. Спілкується він зрозумілою мовою, але не примітивною. Пропонує легкий пошук відповідей, але ні до чого не зобов’язує, тобто тут відсутня реєстрація, немає жодних підписок. Він завжди надає актуальну інформацію. Бот безкоштовний для користувачів і надає інформацію особам незалежно від їхнього віку”, – зазначила Лисенко.

За її словами, “Юридичний порадник для ВПО” розробили спеціалісти БФ “Право на захист”, які працюють у цій галузі вже понад п’ять років, тобто від самого початку збройної агресії Росії на Сході України.

У чат-боті є можливість зателефонувати на гарячу лінію, написати на електронну пошту або на сторінку у фейсбуці “Юридичного порадника для ВПО”.

Сам чат-бот можна знайти за назвою в месенджерах Viber та Telegram або сканувати QR-код для прямого відкриття боту.

Заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Снавер Сейтхалілєв повідомив, що майже 6 мільйонів громадян України на сьогодні проживають на тимчасово окупованих територіях.

Він також нагадав, що поточного тижня запроваджено електронну довідку ВПО в мобільному застосунку “Дія”.

Координатор з питань надання правової допомоги БФ “Право на захист” Юлія Трало поінформувала, що їхній проєкт із надання правової допомоги внутрішньо переміщеним особам працює вже п’ять років і в п’ятих східних регіонах України. За цей час понад 40 тисяч осіб скористалися послугами проєкту, зокрема 9 тисяч – цьогоріч.

“За дев’ять місяців кожна четверта людина, яка звернулася по нашу допомогу, проживає на лінії розмежування, а кожна дев’ята – на неконтрольованій території”, – уточнила вона, зауваживши, що для цієї категорії населення дуже важливо мати можливість користуватися такими засобами, як чат-бот.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter