Почався зимовий марафон з написання листів бранцям Кремля

Дата: 28 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Центр громадянських свобод та Euromaidan Press ініціювали традиційний зимовий марафон з написання листів для українців, які незаконно перебувають у російському ув’язненні.

Про це йдеться на сторінці кампанії #LetMyPeopleGo.

“Зимові свята в неволі зустрічатимуть щонайменше 103 громадян України за ґратами в Росії та в окупованому Криму і понад 200 українців у підвалах окупованого Донбасу. Серед них: правозахисник Емір-Усеїн Куку, координатор “Кримської солідарності” Сервер Мустафаєв, громадянські журналісти Марлен Асанов і Ремзі Бекіров, ювелір Віктор Шур, журналіст Дмитро Штибліков, військовослужбовці Юрій Гордейчук та Павло Корсун, музейна співробітниця Олена Пех, музикант Валерій Матюшенко і багато інших”, – мовиться в повідомленні.

Протягом грудня-січня організатори публікуватимуть цитати в’язнів Кремля, їхніх рідних і відомих небайдужих українців. Серед них автор “Крим.Реалії” Павло Казарін, журналістка, телеведуча Мирослава Барчук, режисер із Криму Ахтем Сеітаблаєв, журналіст і телеведучий Юрій Макаров, режисер із Криму Олег Сенцов.

“Листи з волі – це ковток свободи, зв’язок із зовнішнім світом і величезна моральна підтримка. Листи нагадують бранцям, що про них не забувають, що за їхнє звільнення борються, чекають на свободі”, – пояснюють організатори.

Небайдужих громадян закликають зробити фото листа або селфі з ним і опублікувати в соцмережах із хештегом #ЗимовийМарафон #WinterMarathon #LetMyPeopleGo #PrisonersVoice.

З повною інструкцією щодо написання листів, адресами в’язниць можна ознайомитися за цим посиланням.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter