В Україні оголосили день жалоби за загиблими пасажирами літака МАУ

Дата: 09 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський оголосив 9 січня днем жалоби у зв’язку з авіакатастрофою пасажирського літака компанії “МАУ” в Тегерані, внаслідок якої загинули 11 громадян України.

Відповідний указ опублікували на сайті президента. 

“З метою вшанування пам’яті загиблих Президент постановив приспустити державні прапори України на будинках і спорудах органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій”, – йдеться на сайті глави держави. 

Також 9 січня в країні скасовуються розважально-концертні заходи, а програми теле- та радіопередач транслюватимуться з відповідними змінами. 

Нагадаємо, що 8 січня український літак регулярного рейсу PS 752, який прямував з Тегерана до Києва, розбився в Ірані. Внаслідок катастрофи загинули всі пасажири та члени екіпажу.

Літак зник з радарів на шостій хвилині після злету. Точні причини катастрофи досі не відомі, але серед можливих називають займання двигуна. Відомо, що літак виробили три з половиною роки тому в США, а останню перевірку техніки на ньому провели 6 січня поточного року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter