В Україні на 14,5% зріс розмір декретних виплат

Дата: 27 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися
За три квартали 2020 року розмір допомоги щодо вагітності та пологів зріс на 14,5%. Так, середньоденний розмір допомоги становить 280 грн за кожен день перебування в декретній відпустці, яка в загальних випадках триває 126 календарних днів. 

Про це свідчать дані Фонду соціального страхування, передає “Закон і Бізнес”.

За оперативними даними, упродовж трьох кварталів фонд виплатив допомог щодо вагітності та пологів на загальну суму 3,9 млрд гривень. Станом на 22 жовтня фонд спрямував 22,88 млн гривень для декретних виплат. 

Виплата допомог через тимчасову втрату працездатності та з вагітності й пологів здійснюється фондом в оперативному режимі впродовж одного робочого дня. 

Для того щоб отримати виплати за кошт Фонду соціального страхування України, отриманий листок непрацездатності необхідно передати роботодавцю не пізніше ніж через 12 календарних місяців з дня закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами.

У разі роботи за сумісництвом слід надати копію листка непрацездатності, засвідчену підписом керівника та печаткою за основним місцем роботи. Фонд перераховує допомогу на підставі отриманої від роботодавця заяви-розрахунку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter