В Україні майже вдвічі збільшили кількість груп реагування на домашнє насильство 

Дата: 10 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Кількість поліцейських мобільних груп реагування на факти домашнього насильства в Україні збільшили з 45 до 86. Крім того, створили 29 спеціалізованих секторів протидії домашньому насильству, які вже пройшли відповідне навчання.

Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко під час наради за головуванням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та за участі першої леді Олени Зеленської. 

Фото з сайту МВС

За словами Павліченко, МВС і надалі долучатиметься до формування державної політики щодо налагодження роботи Нацполіції у вчасному та ефективному реагуванні на факти домашнього насильства – враховуватимуть специфіку регіонів, сільської місцевості та фокусуватимуться на дітях.

Перша леді України Олена Зеленська під час наради сказала, що місцеві ради мають брати участь у створенні мереж спеціалізованих служб допомоги постраждалим від насильства.

Вона також наголосила: важливо, щоб місцеві ради долучалися до створення такої мережі та реалізації субвенції, яку уряд затвердив цього року.

“2021 року були запущені процеси створення притулків, консультативних служб, які надають первинну допомогу, та денних центрів соціально-психологічної допомоги”, – зазначила Зеленська, інформує Офіс президента. 

Прем’єр-міністр Шмигаль під час наради зауважив, що важливо забезпечити стабільну роботу мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб – притулків, гарячих ліній, центрів надання допомоги, мобільних бригад, і для цього вкрай важливою є консолідація дій органів державної влади, міжнародних, громадських організацій, релігійних громад. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter