В Україні ліквідували російського військового, який міг бути причетним до розстрілів на Майдані

Дата: 07 Червня 2022
A+ A- Підписатися

В Україні ліквідували російського військового, який, ймовірно, причетний до подій на Євромайдані у 2014 році. 

Про це у фейсбуку повідомив завідувач відділу головної редакції Укрінформу “Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки” Максим Майоров.

Фото: фейсбук-сторінка Максима Майорова

Майоров опублікував скриншот некролога, який у мережі написав російський посадовець Олексій Штонда. У відкритих джерелах є інформація, що він голова Харабалинського району Астраханської області. 

“Вчора разом з жителями села Хошеутово простилися зі старшим сержантом ЗС РФ Рахметом Хадиржановчием Джубановим”, – йдеться в його дописі. 

Фото: телеграм-канал InfoNapalm

Перелічуючи заслуги Джубанова, Штонда написав: “У 2014-му брав участь у подіях в Україні (Майдан), нагороджений медаллю Суворова”.

Волонтери проєкту InformNapalm, коментуючи оприлюднений некролог, припустили, що в ньому, можливо, йдеться про одного з учасників так званої “чорної чоти”, яка розстрілювала активістів на Майдані. Про те, що серед силовиків, які вбивали євромайданівців, були перевдягнені російські спецпризначенці, розповідав під час допиту в суді ексголова СБУ Валентин Наливайченко.

Нагадаємо, що, за даними прокуратури, всього під час Революції гідності постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули – більшість у лютому 2014 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter