Рада зареєструвала законопроєкт про заборону Московського патріархату

Дата: 30 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт “Про заборону Московського патріархату на території України”.

Відповідна інформація міститься на сайті парламенту.

Джерело: Pexels

Мета ухвалення документа – захист національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, запобігання колабораціонізму, припинення розпалювання міжрелігійної ворожнечі та дестабілізації релігійного середовища в Україні.

Нардепи пропонують заборонити “діяльність Московського патріархату – Російської православної церкви та релігійних організацій, які є частиною Російської православної церкви, зокрема Української православної церкви”.

Законопроєкт передбачає, що з дня його ухвалення вся церковна власність упродовж 48 годин інвентаризується і націоналізується в порядку, встановленому Кабміном.

Водночас у проєкті закону наголошується, що протягом 14 днів з дня набуття чинності цим законом релігійні громади, монастирі та духовні навчальні заклади Московського патріархату можуть змінити підпорядкування відповідно до Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Україні понад 50 громад за лічені дні перейшли від УПЦ Московського патріархату до Православної церкви України (УПЦ), ще 100 – у процесі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter