В Україні діти з інвалідністю та люди, що мають інвалідність з дитинства, отримають грошову допомогу від ООН

Дата: 03 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів погодив пропозицію Мінсоцполітики запровадити додаткові заходи щодо соціальної підтримки осіб з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю.

Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Фото: 0542.ua

“Виплата додаткової допомоги проводитиметься щомісяця протягом трьох місяців у розмірі, що визначається як різниця між 3250 гривнями та сумою вищезазначеної отриманої соціальної допомоги, але не менше ніж 100 гривень на місяць, і може бути продовжена за узгодженим рішенням Мінсоцполітики та ВПП ООН”,– повідомив Мельничук.

Як зазначив урядовець, матеріальну допомогу надаватимуть особам, що проживають на території України (крім тимчасово окупованих територій та територій, на яких ведуться (велися) бойові дії) і є отримувачами державної соціальної допомоги як особи з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю. При цьому розмір відповідної соціальної допомоги у зазначених осіб становить менше ніж 3 250 грн на місяць.

Нагадаємо, у 2023 році в Києві до Дня Незалежності України влада столиці виплатила загалом 130 мільйонів гривень одноразової матеріальної допомоги соціально-незахищеним верствам населення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter