Для українців та іноземців, які живуть в Україні, скасували тест на ковід після повернення з-за кордону

Дата: 16 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів скасував вимогу щодо обов’язкового негативного тесту на коронавірус або самоізоляції для українців, які повертаються з-за кордону. Рішення також стосується іноземців, які мають право постійного проживання в Україні.

Про це повідомили в уряді.

Відповідне рішення ухвалили, оскільки всі регіони України наразі перебувають в так званій “зеленій” зоні. 

“При “зеленому” рівні епідемічної небезпеки в Україні перетин державного кордону з будь-яких країн є безперешкодним для громадян України або іноземців з посвідкою на постійне проживання. Так само безперешкодно громадяни України можуть перетинати КПВВ”, – зазначили у Кабміні. 

Іноземці без посвідки на проживання досі зобов’язані мати страховий поліс, що покриває лікування ковіду, та одну із наступних позицій:

  • негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР, зроблений не більше ніж за 72 години до перетину кордону,
  • негативний результат експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 години до перетину кордону),
  • документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях, виданий відповідно до ММСП або відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію.

У разі встановлення іншого рівня епідемічної небезпеки перетин кордону з будь-яких країн для громадян або іноземців з посвідкою на постійне проживання є безперешкодним за наявності негативного ПЛР-тесту, негативного результату експрес-тесту на антиген коронавірусу, або документу, що підтверджує отримання повного курсу щеплення вакцинами, схваленими ВООЗ.

Уряд продовжив карантин в Україні до 31 серпня 2021 року. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter