В Угорщині лідер ультраправої партії заявив про “територіальні претензії” на українське Закарпаття у разі перемоги Росії у війні

Дата: 28 Січня 2024
A+ A- Підписатися

В Угорщині лідер ультраправої партії Mi Hazank Mozgalom – “Наша Батьківщина” Ласло Тороцкаї заявив про “територіальні претензії” на українське Закарпаття у разі перемоги Росії у війні проти України.

Про це пише видання Index.

Ласло Тороцкаї. Джерело: MTI – Kelemen Zoltán Gergely

Заява пролунала на річній партійній конференції “Нашої Батьківщини” у Будапешті. За словами Тороцкаї, до війни в Україні призвів “тиск міжнародних фінансистів”, і  Україна “куплена” міжнародним інвестиційним фондом BlackRock.

Також він заявив, що війна “зруйнує Європу і відправить економіку континенту на дно”, тому необхідні негайне припинення вогню і переговори з РФ.

Водночас він наголосив на тому, що якщо державність України припинить своє існування внаслідок поразки у війні, його партія як єдина парламентська “претендуватиме на Закарпаття”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що майже всі угорськомовні медіа на Закарпатті підконтрольні уряду Віктора Орбана та поширюють серед українців низку проросійських наративів, при цьому така пропаганда в Україні відрізняється від пропаганди в інших сусідніх угорськомовних районах.

Такого висновку дійшли дослідники угорського незалежного аналітичного центру Political Capital.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter