В селищі Мангуш окупанти могли захоронити від 3 до 9 тисяч людей – міськрада Маріуполя

Дата: 21 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

В селищі Мангуш за 20 км від Маріуполя окупанти могли захоронити від 3 до 9 тисяч маріупольців. На це вказує зіставлення супутникового фото з Мангуша із супутниковими фото захоронення в Бучі Київської області. В останньому виявили тіла 70 людей. 

Про це повідомили у телеграм-каналі Маріупольскої міської ради. 

Супутниковий знімок траншей у Мангуші / Maxar

На знімках Maxar від 9 квітня сектор масових поховань в Мангуші в 20 разів більший, ніж у Бучі, зазначають у міськраді. Нові траншеї окупанти рили та заповнювали тілами щодня впродовж всього квітня, кажуть в органі. Джерела міської ради також повідомляють, що в таких могилах тіла вкладають у кілька шарів.

“В Маріуполі скоєно найбільший воєнний злочин 21 століття. Це новий Бабин Яр. Тоді Гітлер вбивав євреїв, ромів та слов’ян. А зараз Путін знищує українців. Він вже вбив десятки тисяч цивільних в Маріуполі. І це вимагає потужної реакції всього цивілізованного світу. Будь що потрібно зупинити геноцид”, – говорить мер міста Вадим Бойченко.

У міськраді додають, що до середини березня в різних частинах Маріуполя та передмістях комунальні служби захоронили близько 5 тисяч людей. За обережними оцінками органу, загальна кількість вбитих російською армією в Маріуполі становить 22 тисячі осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter