До Росії втекли піп Московського патріархату зі своєю парафіянкою, які дякували росіянам за окупацію Куп’янська

Дата: 08 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Настоятелю та парафіянці храму православної церкви Московського патріархату в Куп’янському районі на Харківщині закидають виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії Росії проти України. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Підозрюваний настоятель та парафіянка поширювали серед мешканців району російську пропаганду. Слідчі есбівці кажуть, що виправдовування російських злочинів знаходило місце й у проповідях священника. 

Спільно з парафіянкою настоятель храму також надіслав “благодарение” для очільників окупаційної російської адміністрації регіону. У листі дякували російським військовим за “добробут і допомогу”.

Окрім цього, настоятель спілкувався з місцевим ставлеником росіян Віталієм Ганчевим

Під час звільнення Харківщини клірик зі своєю спільницею втекли до Росії, де намагаються сховатися від правосуддя.

За інкримінованою статтею їм загрожує або два роки виправних робіт, або шість місяців арешту, або до трьох років позбавлення волі. 

Священник з Куп’янська не єдиний священнослужитель Московського патріархату, якого підозрюють у співпраці або підтримці російської окупації. До прикладу, судитимуть отця з Новограда-Волинського на Житомирщині, який під час служб розповідав вірянам наративи російської пропаганди. 

Також на Сумщині правоохоронці повідомляли про викриття 37-річного священника, який підтримував російську окупацію регіону. 

Нагадаємо, що під час окупації у Куп’янську, як і в багатьох інших захоплених росіянами населених пунктах, катували цивільних. 

ZMINA розповідала історію Дмитра і Олени з міста, яких росіяни ув’язнили за передання українським спецслужбовцям фото ворожої техніки. Звільнення Куп’янська пара дочекалась у неволі

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter