В Росії заблокували сайти правозахисного центру “Меморіал” та видання Sota

Дата: 21 Березня 2024
A+ A- Підписатися
У РФ Роскомнагляд заблокував сайти центру захисту прав людини “Меморіал”, а також видання Sota і SotaVision.
 
Про це повідомили в їхніх телеграм-каналах.
 
 
За інформацією “Меморіалу”, запис про блокування з’явився в реєстрі заборонених сайтів, який веде ГО “Роскомсвобода”. Яке саме відомство вимагає заблокувати сайт, невідомо.
 
Сайти заблокували разом з усіма доменами та субдоменами. Рішення про блокування, ймовірно, ухвалила Генеральна прокуратура РФ і виконав Роскомнагляд. У пресслужбі Роскомнагляду зазначили, що сайти Sota заблокували “за поширення недостовірної інформації про перебіг спеціальної військової операції”, про це передає РБК.
 
У редакції Sota зазначили, що не отримували жодних повідомлень про блокування.

Скриншот з телеграм-каналу видання Sota

“З’ясувалося, що рішення було прийнято 5 березня за “системні порушення законів РФ”. Тобто за те, що ми не дотримуємося цензури”, – йдеться у повідомленні.

Журналісти Sota зазначають, що були готові до блокування, і тепер пропонуватимуть статті у двох варіантах – “з VPN і без нього, як уже роблять багато наших колег”.
 
Нагадаємо, проєкт “Эхо Кавказа” грузинської служби “Радіо Свобода” оголосив про припинення радіомовлення через включення всіх підрозділів “Радіо Вільна Європа” / “Радіо Свобода” до списку “небажаних” організацій у Росії.
 
Раніше ZMINA повідомляла, що на початку березня поточного року на території РФ заблокували доступ до сайту міжнародного словника жестових мов Spread The Sign. Наразі достеменно невідомо, з чим саме повʼязане блокування, однак однією з підстав для блокування стало зображення прапора України з написом “Stop the war. Зупиніть війну”. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter