У Росії оштрафували Tinder на 10 млн рублів за відмову локалізувати персональні дані росіян

Дата: 05 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Російський суд оштрафував групу Match Group, яка керує сервісом знайомств Tinder, на 10 млн рублів (104 тис. дол.) і стрімінговий сервіс Twitch на 13 млн рублів (135 тис. дол.) через відмову локалізувати дані користувачів у базах даних на території РФ.

Про це повідомляє Reuters.

“Мировий суддя 422-ї судової дільниці Таганського району Москви Тимур Вахрамєєв оштрафував на 10 мільйонів рублів компанію Match Groop LLC – власника сайту знайомств Tinder за повторну відмову локалізувати персональні дані росіян”, – повідомляє російське пропагандистське медіа РИА Новости.

Зазначається, що Роскомнагляд ще в травні надіслав Tinder листа про виконання вимоги закону про персональні дані, але вимоги виконані не були, після чого був складений протокол.

Уперше російський суд оштрафував Twitch і Tinder за відмову локалізувати дані влітку 2022 року. В обох випадках штрафи становили по 2 млн рублів.

Закон “Про персональні дані” зобов’язує російські та іноземні компанії зберігати особисту інформацію росіян тільки на території РФ. Вимога застосовується до іноземних компаній, які не мають фізичної присутності в Росії. Відмова від виконання приписів законодавства може загрожувати ресурсам блокуванням на території Росії.

Tinder не працює в Росії з 30 червня 2023 року. Власник Tinder, компанія Match Group, рішення компанії пояснив необхідністю “захищати права людини”. У такий спосіб компанія приєдналася до багатьох західних організацій, які припинили свою діяльність у Росії після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter