В РФ до 18 років за ґратами незаконно засудили військовополоненого азовця

Дата: 05 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Південний окружний військовий суд РФ незаконно засудив до 18 років увʼязнення українського військовополоненого Владислава Плахотника. 

 Про це 3 травня повідомила прокуратура Ростовської області.

Владислав Плахотник. Джерело: wartears.org

Російський суд звинуватив його в “участі у діяльності терористичної організації” та “проходженні навчання з метою здійснення терористичної діяльності“.

Слідчі країни-агресора стверджують, що в липні 2023 року 18-річний Плахотник уклав контракт про проходження військової служби у бригаді “Азов” (12 бригаду спеціального призначення Нацгвардії “Азов” ще у серпні 2022 року РФ визнала  “терористичною організацією”).

Потім юнака відправили в навчальний центр Збройних сил України. До грудня минулого року він брав участь у бойових діях у Луганській області.

Згідно з рішенням російського суду перші три роки військовополонений має провести у в’язниці, решту терміну — у колонії суворого режиму. 

Як зазначає медіапроєкт “Настоящее время” з посиланням на російське видання “Верстка”, від початку повномасштабного вторгнення на окупованих територіях псевдосуди влаштували судилища над понад 160 українськими військовими. Середній термін позбавлення волі, який незаконно призначали підсудним, становить 21 рік. А от мінімальний термін для українських військових — це 8 років колонії.

Нагадаємо, у березні поточного року у підконтрольному Росії Донецьку ухвалили незаконні обвинувачувальні вироки десятьом військовим бригад Нацгвардії “Азов”. Сторона обвинувачення стверджувала, що на початку повномасштабного вторгнення Росії підсудні буцімто обстрілювали житлові будинки та цивільну інфраструктуру неподалік Маріуполя. 

Їх звинуватили у воєнних злочинах проти цивільного населення Донеччини та призначили по 26 та 27 років ув’язнення в колонії суворого режиму. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter