У постпреда президента озвучили гуманітарні підстави для перетину КПВВ з Кримом

Дата: 09 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

За результатами обговорень Представництва президента в Автономній Республіці Крим, Офісу президента та уряду сформовано перелік можливих гуманітарних підстав для перетину КПВВ на час тимчасового обмеження їхньої роботи. 

Про це повідомляє пресслужба представництва на своїй фейсбук-сторінці

До таких підстав у владі зарахували: 

– подання абітурієнтом (з одним із батьків / опікунів) документів для вступу до навчального закладу;
– у разі відсутності реєстрації місця проживання, проте наявності інших підтверджень проживання в Криму / на підконтрольній уряду території;
– необхідності дотримання принципу єдності сім’ї;
– у разі тяжкої хвороби особи та необхідності поповнення запасів ліків та/чи отримання медичної допомоги;
– у разі смерті або тяжкої хвороби близьких родичів;
– в інших випадках, коли є підстава вважати, що ситуація вимагає невідкладного перетину адміністративної межі в будь-якому напрямку (зокрема, й у разі політично мотивованого переслідування з боку окупаційної влади).

Обов’язковою умовою після перетину КПВВ з тимчасово окупованої території є встановлення додатку “Дій вдома“. Достроково припинити самоізоляцію можна після отримання негативного ПЛР-тесту на коронавірус.

Рішення про перетин КПВВ за гуманітарними підставами ухвалює Держприкордонслужба за погодженням з Мінреінтеграції. Водночас представництво обіцяє сприяти громадянам в отриманні такого рішення.

Представництво наголошує, що в умовах обмежень, які встановили окупаційні адміністрації РФ щодо свободи пересування, Україна має виявляти максимальну турботу до громадян, що потребують доступу до адміністративних, освітніх, медичних та інших послуг, і вживати необхідних заходів для підтримки зв’язків з мешканцями Криму.

У представництві готові контактувати за окремими зверненнями з Держприкордонслужбою і Мінреінтеграції задля розв’язання питання та перегляду умов перетину КПВВ.

Для отримання індивідуальних консультацій та допомоги в питаннях перетину КПВВ громадян України просять звертатися до служби звернень представництва за адресою: м. Херсон, проспект Ушакова, 42. Номер телефону безкоштовної гарячої лінії: 0 800 502 192. За допомогою мережі Skype можна зателефонувати за обліковим записом arkpredstavnictvo, а також електронною поштою zvernennia@ppu.gov.ua.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter