В ООН обурилися ударом росіян по готелю в Запоріжжі, де зупинялися співробітники організації

Дата: 11 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

В Організації Об’єднаних Націй (ООН) засудили російську ракетну атаку по Запоріжжю 10 серпня, внаслідок якої пошкоджено готель Reikartz, де зупинялися співробітники організації.

Відповідну заяву оприлюднила гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун.

юлія лапутіна та координаторка системи оон в україні деніз браун обговорили посилення співпраці у напрямку психологічної реабілітації захисників та їхніх сімей Деніз Браун

“Я приголомшена звісткою, що готель, який часто використовували співробітники ООН та наші колеги з неурядових організацій для підтримки постраждалих від війни, тільки що потрапив під російський удар у Запоріжжі. Це абсолютно неприпустимо”, — написала вона.

Я зупинялась у цьому готелі щоразу, коли відвідувала Запоріжжя. Моя команда використовує його як базу під час неодноразових поїздок у місто.

Вона нагадала, що готель використовувався як база ООН для роботи з евакуації цивільних мешканців із комбінату “Азовсталь” у Маріуполі в травні минулого року.

Браун зазначила, що кількість невибіркових ударів, через які було пошкоджено цивільну інфраструктуру та через які загинули та отримали поранення мирні жителі, досягла неймовірних обсягів.

Вона закликала Росію “в ім’я людяності” дотримуватися своїх зобов’язань згідно з міжнародним гуманітарним правом і негайно припинити невибіркові удари по Україні.

Росіяни вдарили по Запоріжжю ввечері 10 серпня. За повідомленням місцевої влади, внаслідок атаки пошкоджений об’єкт цивільної інфраструктури, щонайменше одна людина загинула та 16 — отримали поранення.

Напередодні, 9 серпня, внаслідок обстрілу росіянами храму у Запоріжжі загинули троє людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter