В окупованому Севастополі “суд” вилучив земельну ділянку у громадянина України

Дата: 23 Травня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму “суд” позбавив громадянина України земельної ділянки площею 400 квадратних метрів у Севастополі на території СТ “Теремок” Балаклавського району.

Про це повідомили у телеграм-каналі підконтрольної росіянам “прокуратури Севастополя”.

Панорама Севастополя. Фото з відкритих джерел

Рішення ухвалене відповідно до чинного земельного законодавства РФ, згідно з яким іноземні громадяни не можуть мати право власності на землю в межах прикордонної території, зокрема й в Севастополі, уточнили в повідомленні.

Нагадаємо, що 24 березня 2020 року президент Росії Володимир Путін підписав указ, що розширює заборону на володіння землею іноземцями на територію окупованого півострова. До списку ввійшла більшість прибережних районів Криму, включно з курортними містами – Керчю, Ялтою, Євпаторією та Севастополем, що вважається за російськими законами окремим суб’єктом федерації. Заборона володіти землею стосується представників 55 держав, більшість власників – громадяни України.

Регіональний центр прав людини раніше заявив, що Росія дискримінує громадян України, адже застосування указу № 201 в тимчасово окупованому Криму ставить українців у гірше становище в порівнянні з власниками ділянок на території Росії. 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в тимчасово окупованому Криму кількість земельних ділянок у власності так званих іноземних громадян поступово зменшується. У квітні 2023 року їх було 5 803, а в січні 2024-го стало вже 5 077.

За останні дев’ять місяців стало відомо про позбавлення права власності ще 726 громадян або про отримання ними російських паспортів як альтернативного способу захисту. А з моменту ухвалення указу №201 у 2020 році окупанти відібрали загалом 6 495 ділянок з 11 572 наявних на той час (без урахування Севастополя), мовилося в повідомленні правозахисної організації.

Постійна представниця президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева заявляла, що Україна не має наміру визнавати акти, які порушують права людини чи держави. До них належать рішення щодо “націоналізації” чи конфіскації майна, щодо встановлення спадщини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter