В окупованому Криму жительці Керчі загрожує штраф за “дискредитацію” російської армії

Дата: 28 Липня 2022
A+ A- Підписатися

За даними управління російського МВС у Криму, 45-річну жительку міста Керч звинувачують у “дискредитації” армії РФ, через пости, які жінка опублікувала в соцмережі.

Про це повідомляє “Крим. Реалії”.

За версією поліції, громадянка з 13 травня до 24 червня поточного року розміщувала “дискредитуючі” матеріали з посиланням на відеозаписи популярного відеохостингу.

Щодо жінки склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 20.3.3 КпАП РФ. Рішення стосовно покарання ухвалить підконтрольний Росії Керченський міський суд. Жінці загрожує штраф до 100 тисяч рублів (понад 60 тисяч гривень).

Ім’я та прізвище обвинуваченої не вказано, її публічних коментарів немає.

Нагадаємо, на початку липня співробітники ФСБ Росії затримали мешканця Євпаторії за звинуваченням у “закликах до розправи над російськими військовими” в соціальних мережах.

Силовикам стало відомо, що чоловік 1986 року народження розміщував у груповому чаті одного з месенджерів відеоматеріали, що “містять погрози розправи над військовослужбовцями Збройних сил РФ”, які беруть участь у повномасштабній неспровокованій війні проти України.

Раніше ZMINA повідомляла, що Російська Федерація під час повномасштабного вторгнення в Україну вчиняє геноцид проти українського народу, який супроводжується фільтрацією населеннявоєнними злочинами та злочинами проти людяності.  

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони, кремль не збирається обмежувати свою військову агресію Сходом і планує повне знищення України.

Правозахисна спільнота в Україні вважає, що деокупація Криму припинить систематичні грубі порушення прав людини на півострові з боку Російської Федерації. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter