В окупованому Криму затримали нібито підозрюваного в “замаху” на Таліпова та підпалі автомобілів Кисельова – російські ЗМІ

Дата: 24 Липня 2023
A+ A- Підписатися

У Криму затримали підозрюваного в “замаху” на проросійського блогера Олександра Таліпова та підпалі автомобілів російського телеведучого Дмитра Кисельова.

Про це інформують російські телеграм-канали з посиланням на свої джерела, пише Крим.Реалії.

Як стверджує телеграм-канал SHOT, підозрюваний був “давно завербований спецслужбами України”. Його нібито затримали під час розслідування атаки на нафтобазу в Красногвардійському районі Криму.

Згідно з повідомленням телеграм-каналу “Mash на волне”, 36-річний затриманий житель Феодосії нібито причетний до вибуху мопеда у дворі будинку проросійського блогера Олександра Таліпова. Телеграм-канал SHOT додає, що силовики РФ підозрюють його в підпалі двох автомобілів російського телеведучого Дмитра Кисельова в Коктебелі.

Також йому приписують участь у “диверсіях” на залізниці в Криму: 27 червня – у Кіровському районі, 21 червня – у Феодосії та 18 травня – у Сімферопольському районі.

Російські силовики офіційно про затримання не повідомляли. У ГУР МО України зазначені повідомлення не коментували. Перевірити цю інформацію за допомогою незалежних джерел неможливо.

Раніше Кримськотатарський ресурсний центр повідомляв про зростання кількості політичних затримань у Криму. Жителів півострова затримували за підозрою в причетності до заборонених у Росії організацій “Хізб ут-Тахрір”, “Свідки Єгови”, за ухилення від призову до російської армії, за “виправдання тероризму в соціальних мережах”, “сприяння тероризму”, за “державну зраду”.

Після початку повномасштабного вторгнення в Росії систематично заявляють про затримання “українських диверсантів”. Київ ці звинувачення не визнає.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter