В окупованому Криму “суд” відмовився зарахувати Арсену Абхаїрову строк попереднього ув’язнення в строк покарання

Дата: 08 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У Криму “апеляційний суд” відмовився зарахувати строк попереднього ув’язнення в строк покарання політв’язня, кримського татарина, фігуранта “красногвардійської групи “Хізб ут-Тахрір” Арсена Абхаїрова.

Про це повідомив адвокат бранця Кремля Рустем Кямілєв.

Адвокат Рустем Кямілєв. Скриншот з відео “Кримської солідарності”

Захист Абхаїрова просив скасувати рішення райсуду про відмову зарахувати строк його затримання та тримання під вартою в строк відбування покарання, щоб чоловік не відбував покарання, більше за призначене. Однак апеляційна інстанція залишила це рішення чинним.

Це сталося попри те, що в скарзі адвокат політв’язня вказав на відповідні норми російського законодавства, які чітко говорять: строк попереднього ув’язнення зараховується в строк відбування покарання.

Кямілєв заявив, що оскаржуватиме рішення апеляційної інстанції в касаційному порядку.

Нагадаємо, що фігурантів “красногвардійської групи “Хізб ут-Тахрір” затримали 14 лютого 2019 року. 3 листопада 2020 року Південний окружний військовий суд засудив Рустема Емірусеїнова до 17 років позбавлення волі, Ескендера Абдулганієва – до 12 років і Арсена Абхаїрова – до 13. 

Перші два роки з урахуванням строку тримання в СІЗО Абхаїров мав провести у в’язниці. Проте його строк у СІЗО в тюремний не зарахували. 

Зараз чоловік відбуває покарання у в’язниці №2 Єнісейська Красноярського краю (РФ).

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Арсен Абхаїров поскаржився на варикоз і біль у ногах – чоловікові необхідна операція.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter