В окупованій Василівці Запорізької області виявили російську катівню – Генштаб

Дата: 25 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

На тимчасово окупованій території Запорізької області, у місті Василівка, росіяни облаштували катівню, де утримують громадян з проукраїнською позицією.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Фото з відкритих джерел

На тимчасово захоплених територіях Запорізької та Херсонської областей російські окупанти посилюють тиск на цивільне населення, проводять обшуки помешкань. Відомо, що у місті Василівка Запорізької області росіяни облаштували катівню, де утримують проукраїнськи налаштованих громадян“, – повідомляють у Генштабі ЗСУ.

Відомо також, що всі підрозділи так званих “силових структур” Донецької області з 1 березня 2023 року будуть функціонувати за законами РФ.

“У зв’язку з цим анонсовано звільнення військовослужбовців 1 армійського корпусу (Горлівка), які досягнули граничних термінів перебування на військовій службі“, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, станом на кінець грудня минулого року, на деокупованих територіях виявила 54 катівні і зафіксувала понад 5 тисяч випадків катувань.

Органи прокуратури відкрили 5079 кримінальних проваджень за фактами катувань та іншого нелюдського поводження унаслідок повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Також розслідується 855 справ по воєнних злочинах проти дітей, 10 з яких за фактами сексуального насильства.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter