В окупованій Каховці втретє затримали Андрія Тозарєва, якого росіяни тепер звинувачують в участі в “Правому секторі”

Дата: 20 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

В окупованій Каховці на Херсонщині росіяни втретє затримали місцевого мешканця Андрія Тозарєва. Окупаційні силовики закидають чоловіку участь в екстремістській організації за нібито участь у “Правому секторі”. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань. 

Андрій Тозарєв

За даними журналістів, 41-річного Тозарєва до цього двічі незаконно позбавляли волі – у 2022 і 2023 роках, але тоді відпускали на свободу.

Нині чоловіка викрали, і так званий “слідчий комітет” Херсонщини висунув йому обвинувачення в участі в не забороненій на території України організації “Правий сектор” у 2014 році, а також в участі в акціях протестів. Окупаційні силовики розцінили це як “участь у діяльності екстремістської організації”, що карається шістьма роками позбавлення волі. 

За даними російських видань, серед іншого Тозарєву закидають нібито участь у блокуванні транспортних перевезень та електропостачання до окупованого Криму. Ця громадська акція діяла доти, доки уряд не ухвалив 2016 року постанову про обмеження постачань товарів до окупованого півострова та з нього. 

Нагадаємо, що нещодавно у Вишгороді відбулась акція на підтримку цивільних заручників з Київщини, яких понад 700 днів тримають у російському полоні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter