В одному із сіл на Миколаївщині росіяни обстрілами зруйнували майже всі будинки

Дата: 04 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Внаслідок обстрілів російських військових у селі Котляреве на Миколаївщині зруйновано або знищено 70% будівель. 

Про це староста села Ольга Кравченко розповіла місцевому виданню “НикВести”. 

Фото: Сергій Овчаришин

До початку повномасштабного вторгнення, судячи з відкритих джерел, у селі мешкало понад півтори тисячі людей. Нині там лишається 540 осіб, серед яких сотня дітей. 

Повністю зруйнованими в Котлярові лишилися десять будинків. 

“Ще десь 70–80% домоволодінь мають серйозні руйнування. І це я не рахую випадки, коли в когось десь одне вікно розбите чи паркан. Нам потрібна допомога не тільки сільської ради, бо сільська рада не має коштів на це. Потрібна допомога й інших фондів: благодійних, державних. Нам дали 200 комплектів, 120 листів профнастилу, і все. Буду ще звертатися. Ви ж розумієте, хати без даху течуть: стіни, стелі падають”, – каже Кравченко. 

Фото: Сергій Овчаришин

У селі є електропостачання та вода, а обстріли росіян востаннє були ще до звільнення Херсона. Водночас досі там немає газу та інтернету. Через відсутність останнього до села не можуть повернутися діти, адже будуть вимушені пропускати дистанційні уроки. 

“Більшість інтернету в нас був “Укртелеком”, але окупанти “звільнили” нас і розбили нам цей “Укртелеком” узагалі”, – розповідає староста. 

Фото: Сергій Овчаришин
Фото: Сергій Овчаришин
Фото: Сергій Овчаришин

Попри все до села частково повертається місцевий бізнес. 

Відомо, що під час повномасштабного вторгнення російські військові атакують цивільні об’єкти в Україні в 60 разів частіше, ніж військові. Згідно з даними Миколаївської ОВА, у регіоні від кінця лютого пошкоджено частково або повністю понад 14 тисяч цивільних об’єктів. Більшість із них житлові будинки та об’єкти життєзабезпечення. 

Нагадаємо, що в одній із громад на Харківщині не лишилося вцілілих від російських обстрілів шкіл. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter