В Афганістані таліби публічно вивісили тіла розстріляних людей — ЗМІ

Дата: 26 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

На заході Афганістану у місті Герат бойовики ультраправого ісламістського руху “Талібан” повісили кілька мертвих тіл на будівельних кранах, повідомляють місцеві ЗМІ та свідки.

Про це інформує “Радіо Свобода”.

Джерело: thebell.io

Афганська газета “Hasht-e Sobh” пише, що тіла кількох чоловіків, звинувачених у викраденні, були виставлені в кількох районах міста.

Місцевий житель Вазір Ахмад Седдікі, який керує аптекою поблизу головної площі в Гераті, розповів “Associated Press“, що чотири тіла принесли на головний майдан, а три – на інші площі міста для демонстрації.

Заступник губернатора провінції, член “Талібану” Мавлаві Шир Ахмад Амар заявив, що чоловіки були вбиті під час прямих сутичок із бійцями “Талібану” після викрадення торговця та його сина, яких згодом звільнили.

Їхні тіла повісили на площах міста як приклад для інших викрадачів. Їх повісили, щоб ніхто не наважився на такий злочин“, – сказав бойовик.

На відео, опублікованому в соціальних мережах, видно закривавлене тіло чоловіка в ланцюгах, повішене на кран на головній площі міста Герат.

Також можна побачити, як багато людей знімають це на свої мобільні телефони.

Зяулхак Джалалі, призначений талібами начальник районної поліції в Гераті, підтвердив, що  бойовики врятували батька та сина, які були викрадені чотирма особами. Він сказав, що викрадачі поранили бійця “Талібану” та цивільного, але “четверо загинули під час перехресного вогню”.

Нагадаємо, мулла Нуруддін Турабі, один із засновників руху “Талібан” заявив, що в Афганістані знову збираються повернути страти та ампутації кінцівок як покарання за злочини, хоча, можливо, це буде не публічно.

Турабі, якому зараз понад 60 років, під час попереднього правління талібів був міністром юстиції та головою так званого міністерства пропаганди чесноти та запобігання порокам – фактично, релігійної поліції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter