В одеському кафе відвідувачці відмовили в обслуговуванні українською та вигнали із закладу

Дата: 17 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

В одеському закладі “Cafe de Fleur” розгорівся мовний скандал, оскільки відвідувачці у грубій формі відмовили в обслуговуванні українською. Після цього жінку попросили покинути заклад. Діалог вона записувала на відео й одразу звернулася до правоохоронних органів.

Відео жінка оприлюднила в соцмережах. 

Ілюстративне зображення. Фото: РБК-Украина

На кадрах видно, що власник кафе особисто вийшов в зал до відвідувачки та вступив з нею у конфлікт через мову обслуговування. Чоловік заявив, що це його приватна власність, тому обслуговувати українською тут нікого не будуть.

“Ми пускаємо не за перепустками, але можемо відмовити в обслуговуванні. Я власник кафе, чому ні? Я погано знаю українську. Вас це коробить?” – каже він російською. 

Розмову підтримує й одна з працівниць кафе, яка зазначає, що вона навчалася у російськомовній школі, тому обслуговувати українською не буде. 

Після цього відвідувачку попросили покинути заклад, оскільки він нібито вже зачиняється. На місці вона викликала поліцію та написала заяву.
 

Відео: ТікТок “Робимо вам нерви”

На ситуацію вже відреагувала представниця мовного омбудсмана в Одеській області Ярослава Вітко-Присяжнюк, нагадавши, що відповідно до статті 30 Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної” обслуговування за замовчуванням повинно бути державною мовою. 

“Ще раз: обслуговування українською в українських закладах (і приватних зокрема) це не примха клієнта, а вимога чинного законодавства. За порушення якої, між іншим, передбачена адміністративна відповідальність. Виганяти клієнтку із закладу за прохання обслуговувати державною – це більше ніж просто порушення законодавства. Гадаю, власник кафе сьогодні сповна відчув реакцію суспільства на подібне”, – зазначила вона.

Насамкінець представниця мовного омбудсмана додала, що порушення не залишилося непоміченим і в секретаріаті уповноваженого із захисту державної мови вже вживають відповідних заходів щодо безпосереднього порушника. 

Пізніше Вітко-Присяжнюк повідомила, що на власника одеського закладу “Cafe de Flore” оформили адміністративний протокол.

Нагадаємо, що 16 січня 2021 року набула чинності стаття мовного закону, відповідно до якої всі заклади обслуговування в Україні зобов’язані надавати послуги та інформацію державною мовою. Нові норми повинні забезпечити право громадян на надання послуг в країні українською мовою. Водночас може здійснюватися обслуговування клієнта не державною мовою, якщо на цьому наполягає клієнт і знайдено прийнятну для обох сторін мову комунікації.

З 16 липня 2022 року запроваджена адміністративна відповідальність за порушення мовного закону. Розмір штрафу становить від 3400 до 8500 грн, якщо порушення вчинено вперше. За повторне протягом року порушення накладатиметься штраф від 8500 до 11900 грн.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter