В Одеській колонії людей годують їжею з тарганами

Дата: 18 Березня 2020
A+ A- Підписатися

У їдальні Одеської виправної колонії №14 в’язнів годують їжею з тарганами. 

Про це повідомили монітори Українського інституту з прав людини. 

Таргани замість м’яса в Одеській випраній колоніїУ межах співпраці із народними депутатами України за підтримки…

Опубліковано Український інститут з прав людини Вівторок, 17 березня 2020 р.

Експерти інституту вже не вперше приходять до колонії для чоловіків, які раніше відбували покарання у вигляді позбавлення волі. Керівництво установи всіляко сприяло проведенню моніторингу, надало можливість учасникам візиту ознайомитися з умовами утримання осіб в установі та службовою документацією, розповіли учасники візиту. 

Незважаючи на відсутність належного бюджетного фінансування, у виправній колонії провели певні ремонтні роботи коштом власних ресурсів, зокрема облаштували кімнату для короткострокових побачень у відкритих умовах та відремонтували кімнату для тривалих побачень. Однак виявили монітори й деякі грубі порушення. 

“Державна установа “Генеральна дирекція ДКВС України” не здійснила централізовані поставки м’яса та риби до колонії, як і в інші відвідані експертами організації пенітенціарні установи у 2020 році, у зв’язку із чим на час візиту ці продукти були відсутні. Замість них в’язням видають рибо-рослинні та м’ясо-рослинні консерви. Водночас у ході ознайомлення з роботою їдальні для засуджених у готовій їжі, яка призначалася до видачі, було виявлено тарганів”, – поділилися враженнями від побаченого в колонії експерти. 

За рік, який минув з останнього візиту моніторів, у колонії також не вжили жодних заходів щодо забезпечення права на приватність. 

Водночас в установі вживають відповідних профілактичних заходів, щоб не допустити поширення коронавірусної інфекції COVID-19: медичні працівники проводять температурний скринінг та опитування щодо загального стану здоров’я, а також візуальний огляд персоналу, відвідувачів та засуджених. Крім того, організовано цілодобове чергування медичних працівників, проведення періодичних флюорографічних та інших медичних обстежень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter