В Одесі оштрафували підприємця, який під час блекауту купив генератор і надавав послуги з підзарядки

Дата: 27 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Овідіопольський районний суд Одеської області оштрафував підприємця Дмитра Осовського на 17 тисяч гривень через те, що він обладнав генератором приміщення свого копіцентру для підзарядки гаджетів усіх охочих та брав плату за вхід 50 гривень. Поліція розцінила це як “продаж електроенергії без ліцензії” та раніше виписала підприємцю штраф у розмірі 34 тисяч гривень. Осовський подав апеляцію.

Про це виданню ZMINA повідомив сам одеський підприємець.

Дмитро Осовський. Джерело: Фейсбук-сторінка

“Вчора мені у фейсбуці надіслали інформацію, що 16 грудня відбувся суд, який ухвалив рішення про штраф. Слідчий виписав мені штраф на 34 тисячі, а суд узяв найменшу вилку – 17 тисяч. Про засідання мене ніхто не повідомив. Ми подали на цей штраф апеляцію. Вчора якраз був останній день оскарження”, – каже підприємець.

Водночас голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев у своєму телеграм-каналі зазначив, що діяльність із продажу електроенергії, виробленої генераторами, є законною і ліцензуванню не підлягає.

У листопаді після масованих ракетних обстрілів російських окупантів, які призвели до тривалих вимкнень електроенергії в Одесі, підприємець Дмитро Осовський обладнав генератором приміщення свого копіцентру, який розташований у ЖК “Радужний”, та брав плату за вхід 50 гривень. Поліція розцінила це як “продаж електроенергії без ліцензії” і оштрафувала підприємця на 34 тисячі гривень. Осовський оскаржував це рішення в Овідіопольському районному суді Одеської області.

Як відомо, 23 листопада Росія завдала масованого ракетного удару по Україні. Внаслідок атаки пошкоджень зазнали об’єкти критичної інфраструктури та житловий сектор, зокрема в Києві та на Київщині. Низка населених пунктів України лишилася без світла та водопостачання, у Харкові та Києві припинило роботу метро.

Згідно з повідомленням Офісу президента, станом на вечір 23 листопада 11 областей мали позначку “вся область без електрики”. Найскладніша ситуація з електропостачанням у Київській, Львівській, Чернігівській, Тернопільській та Волинській областях, а також у місті Києві. 

На Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС через зниження частоти в енергосистемі спрацював аварійний захист; усі енергоблоки автоматично вимкнулися.

У неділю, 27 листопада, у вечірньому зверненні президент України Володимир Зеленський подякував українському бізнесу та підприємцям, які роблять свої офіси, відділення, кафе новими пунктами незламності та допомагають людям пережити відсутність електроенергії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter