В Одесі під час Маршу жінок затримали молодиків з “Традиції і порядку”

Дата: 05 Березня 2021
A+ A- Підписатися

5 березня в Одесі відбувся Марш за права жінок, під час якого затримали молодиків з праворадикальної організації “Традиція і порядок”. 

Про це повідомляє “Думська”. 

Фото: “Думська”

Учасниці Маршу рушили о 15:00 від пам’ятника Дюку. Невдовзі дорогу колоні перегородили представники праворадикальної організації “Традиція і порядок”. Останні розгорнули банер “Патріархат тебе любить” та розповідали в гучномовець про те, що учасниці маршу не знають “нічого про стосунки, ані про предмет свого протесту та стали жертвами ліберальної пропаганди”. До насильницьких дій молодики не вдавалися. 

Водночас у певний момент поліцейські, які охороняли марш, почали відтісняти представників “Традиції і порядку”, чому останні чинили спротив. Декількох молодиків затримали та доставили їх у відділок, зокрема очільника місцевого осередку угруповання Іллю Попкова.  

ZMINA очікує коментар від громадських спостерігачок OZON, які здійснюють неупереджений моніторинг мирних зібрань, щодо оцінки дій поліції

Нагадаємо, що 30 серпня минулого року в Одесі низка праворадикальних організацій на чолі з “Традицією і порядком” напала на учасників акції за права ЛГБТ в межах місцевого прайду. Так, противники події били людей по голові, погрожували учасницям зґвалтуванням, а правоохоронці тривалий час не реагували на те, що відбувається. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter