В Одесі анонсували Марш рівності – праворадикали погрожують його зірвати

Дата: 11 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

В Одесі в межах прайд-тижня анонсували Марш рівності – ходу за права ЛГБТ у суботу, 28 серпня. Водночас місцеві праворадикали почали погрожувати “повторенням Тбілісі” під час події. 

Про це ZMINA повідомили організаторки “Одеса-прайду”. 

Протистояння правоохоронців та праворадикалів під час минулорічної акції за права ЛГБТ в Одесі

Фестиваль квір-культури “Одеса-прайд 2021” відбудеться з 24 по 29 серпня під гаслом “Жити вільно – жити без страху!” Проблему безпеки людей в Україні, зокрема під час проведення мирних зібрань, вирішили зробити центральною після нападу праворадикалів на учасників минулорічної акції за права ЛГБТ. Тоді противники події били людей по голові, заливали сльозогінним газом, погрожували учасницям зґвалтуванням, а правоохоронці тривалий час не реагували на те, що відбувається.  

Після оголошення дати ходи лідер одеського осередку праворадикального угруповання “Традиція і порядок” Ілля Попков на своїй сторінці у фейсбуку написав, що противники події вийдуть протидіяти Маршу під гаслом “Повторимо Тбилісі”. Йдеться про масові насильницькі напади на громадських активістів та журналістів під час зриву цьогорічного Маршу за права ЛГБТ у Тбілісі. Аналогічні погрози раніше вже висловлював лідер “Традиції і порядку” Богдан Ходаковський стосовно Маршу рівності, який відбудеться у вересні в Києві. 

В “Одеса-прайді” також розповіли, що в одеських спільнотах у соціальних мережах, зокрема учасники “Традиції і порядку”, намагаються мобілізувати людей з гомофобними поглядами до участі у протидії одеському Маршу рівності. 

Читайте також: “Традиція і підлітки: як після зриву прайду в Одесі продовжують протидіяти ЛГБТ”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter